De behandeling

Een unieke visie op de mogelijke problemen in de structuur van de drie bovenste wervels onderling én hun verhouding tot het hoofd vormt de basis van de Collum-behandeling.

Er bestaan meerdere visies en behandelingen van nek-en rugklachten, maar geen enkele haalt de resultaten die wij met onze Collum Behandeling bereiken.

Een duidelijke visie en een daarop gebaseerde behandeling voor een whiplash bestond niet. Met de Collumbehandeling brengen we hierin verandering. 

De massagetechniek ( met behulp van een massagetoestel) bestaat reeds meer dan 10 jaar en het resultaat is bij reeds duizenden mensen heel positief. Het massagetoestel is speciaal voor dit werk ontworpen en de behandeling is volledig veilig.

Meestal volstaan 2 behandelingen met een tussenpauze van vier tot acht weken.

Collum behandeling apparaat

Intake en observatie

De eerste sessie begint met een intake gesprek en een observatie. Daarna volgt, indien nodig, de behandeling.

Intakegesprek

Bij het intakegesprek bespreken we welke klachten u ervaart en wat de oorzaak kan zijn. 

Klachten die we veelvuldig horen zijn o.a.:

  • Nek-, schouder- en rugklachten
  • Hoofdpijn, migraine en evenwichtsproblemen
  • Aandachts- en concentratieproblemen
  • Spijsverteringsproblemen en misselijkheid
  • Psycho-emotionele problemen
  • Etc

Observatie

Soms is er een sterk vermoeden dat er een ontwrichting in de nek is (bijvoorbeeld omdat de ellende allemaal begonnen is na een val van een paard, of een ski- of auto-ongeluk). Maar soms is het allemaal niet zo duidelijk.

Daarom, voordat we een behandeling starten, zullen we altijd een zorgvuldige observatie van de nek uitvoeren.

Korte impressie van behandeling

Hierbij kijken we naar:

  • De hoofd,- nek- en schouderspieren
  • De stand van de wervelkolom (bijvoorbeeld de compensatiereacties die in de rug plaatsvinden)
  • Hoe goed men de nek kan bewegen (welke belemmeringen er zijn)
  • Een eventueel beenlengteverschil

Op basis van het gesprek en de observatie zullen we de gewenste behandeling vaststellen.

De behandeling zelf

Bij de behandeling volgen we een bepaalde procedure. Met het massageapparaat worden hierbij specifieke nekspieren, in een specifieke volgorde, behandeld. De massagebehandeling moet helemaal correct gedaan worden om het gewenste resultaat te bereiken.

 

Wat mag u verwachten?

De behandeling kan wat ongemakkelijk en pijnlijk zijn. Wat niet verwonderlijk is, aangezien de nek al vele jaren uit zijn positie staat.

Direct na de behandeling is er soms al een bevrijdend gevoel. Sommige klachten (zoals hoofdpijn) kunnen tijdens de behandeling al wegtrekken.

Men zal na de behandeling uw nek nogmaals goed observeren, en onder anderen kijken in hoeverre er nog belemmeringen zijn in het vrij laten bewegen van de nek.

 

Na de behandeling

De massagebehandeling gebeurt op de juiste spieren en moet helemaal correct gedaan worden om het gewenste resultaat te garanderen.

Na een behandeling kan de behandelde plek een korte tijd wat gevoelig zijn of zelfs wat beurs aanvoelen. Ook kunnen kunnen er in de weken na de behandeling decompensatiereacties optreden. Die zijn dan een bewijs dat het lichaam her(in)stellende is.