Ervaringen

Juichende vrouw

Hier vertellen een aantal van mijn

cliënten hun verhaal.

Theo

Beste Lennert en Gerrianne,

Vandaag, 6 maart 2024 ben ik precies een jaar clusterhoofdpijn vrij
Ben zo BLlJ en DANKBAAR dat ik na twee Collum behandelingen
geen aanvallen meer gehad hebt!
Inmiddels ook helemaal afgebouwd met alle medicatie.

Elke dag nog blij en dankbaar! Wij wensen jullie alle goeds toe met jullie mooie werk en jullie gezin.

Een tevreden klant

Zeer goed geholpen door Gerianne!
Was in 2 afspraken klaar. Geen klachten meer heb na jaren hoofdpijn tintelende armen pijnlijke rug en nek.
Nergens geen last meer van en voelt soepel aan.
Gewoonweg een goede behandeling.
Na velen behandelingen bij de fysiotherapeut is dit eindelijk.
De beste ooit geweest!

Een tevreden klant
(Die al meedere klanten heeft doorgestuurd met ook goede resultaten. )

Wout

Tijdens een rugby toernooi in 2014 ben ik raar terecht gekomen op mijn hoofd. Na de klap kreeg ik last van lichte klachten, m’n nek kraakte af en toe en met vlagen had ik last van hoofdpijn. De noodzaak om richting een arts te gaan was er toen nog niet. Na ongeveer een jaar verergerde de klachten. Veel hoofdpijn vanuit de nek en last van vermoeidheid. Aansluitend een afspraak gemaakt met de huisarts, hier kreeg ik een doorverwijzing naar de fysiotherapeut. Dit hielp wel iets maar de klachten namen niet permanent af. Doordat de fysio ook niet bracht wat ik er van had verwacht, besloot ik om verder te leven met deze klachten. De ene keer waren de klachten meer, het andere moment iets minder. Totdat ik halverwege 2020 dagelijks pijnstilling aan het slikken was om de hoofdpijn te onderdrukken.

Na enige aandringen heb ik een afspraak gemaakt bij Lennert, Lennert constateerde dat het inderdaad niet goed zat in mijn nek. Direct na de eerste behandeling had ik vrij veel last van duizeligheid en spierpijn dit duurde ongeveer een dag, maar de hoofdpijn was helemaal verdwenen! Na lange tijd kon ik zonder pijnstilling. Een aantal weken later ben ik terug geweest voor een volgende behandeling. Sindsdien heb ik helemaal geen last meer gehad en kan ik eindelijk pijnvrij verder leven, wat een enorme opluchting!

In de jaren daarvoor deed ik veel aan hardlopen, ook dat was uiteindelijk niet meer te doen, veel last van vocht in m’n knie, ook hiervoor heb ik bij de fysio gelopen en daar werd uiteindelijk alleen gekeken naar het gewricht zelf, de focus werd gelegd op het aansterken van de spieren in m’n been echter hielp dit maar voor een klein deel. 5km hardlopen was het maximale. Nadat ik bij Lennert was geweest heb ik het hardlopen weer opgepakt, tot mijn grote verbazing was het gehele probleem met m’n knie weg. Ik loop nu zonder problemen 12km. Kortom, heb je last van “vreemde” klachten en helpt fysio en dergelijke niet. Schroom niet om de stap naar Lennert te maken.

Sinds een aantal maanden ben ik een trotse vader geworden van onze zoon, nadat de eerste weken voorbij waren had hij heel veel last van huilbuien en verborgen reflux, daarnaast was hij zeer onrustig en wilde niet slapen. Mijn vrouw heeft toen vrij snel een afspraak gemaakt bij Lennert, we konden dezelfde dag nog terecht! De praktijk was die dag gesloten maar er werd direct tijd voor ons gemaakt. Lennert constateerde dat het ene jukbeen iets hoger lag dan het andere, en hij kon zijn hoofd niet goed naar de rechterkant draaien. Tijdens de behandeling voelde we de kleine man ontspannen, hij werd even heel warm en slaakte letterlijk een zucht van opluchting.

Nadat we thuis kwamen sliep hij direct de nacht door, iets wat we tot dat moment voor onmogelijk hadden gehouden. We zijn nu 2 maanden verder en we hebben nog steeds een ontzettend ontspannen kind. Lennert we zijn jou enorm dankbaar voor hetgeen je hebt betekend!

Miranda

Rond mijn twintigste heb ik in een korte periode een auto-ongeluk gehad en ben meerdere malen van mijn paard gevallen. Na deze ongevallen heb ik hormonale migraine ontwikkeld waarbij ik veel last kreeg van migraine, nekpijn en rugklachten. Ook heb ik een burn-out gehad. In de jaren die volgden ben ik minder gaan werken en ben gestopt met mijn studie omdat ik te veel klachten had. De klachten hadden ontzettend veel impact op mijn leven.

Ik ben door de hele medische molen geweest maar zonder resultaat (LUMC, Trappenberg etc.) Ik moest maar leren leven met de pijn en de kwaaltjes. Ik kon naar een psycholoog, die kon mij leren omgaan met mijn beperkingen. (Ik was in de twintig en heb daar vriendelijk voor bedankt!)

Fysio, mensendieck en andere vormen van therapie brachten slechts kort verlichting van de pijn en een lege portemonnee.

Via een aanbeveling in een Facebookgroep voor chronische klachten ben ik bij de praktijk van Lennert Schippers terecht gekomen. Ik had er weinig vertrouwen in, omdat ik al jaren van het kastje naar de muur werd gestuurd zonder resultaat. Wel heb ik altijd gezegd, bij elke dokter waar ik kwam, dat de klachten zijn ontstaan na de ongevallen. Helaas was er geen enkele dokter die iets deed met deze informatie.

Uiteindelijk toch een afspraak gemaakt bij Lennert…

Lennert constateerde inderdaad een whiplash en een torsie, wat heel veel van mijn klachten veroorzaakte. Voor mij was dit eindelijk een bevestiging waar ik al die jaren al naar zocht… Het komt toch uit mijn nek, zie je wel!

Na de eerste behandeling was ik ontzettend verbaasd en positief verrast over hoeveel impact dit had op mijn lijf. Het betreft een lange lijst met punten waar verandering in is opgetreden, heel bizar maar een geweldig gevoel.

Voor het eerst een doeltreffende behandeling waarbij het resultaat blijvend is.

Ik ben ontzettend blij dat ik een afspraak heb gemaakt en het zoeken naar een oplossing niet heb opgegeven. Luister naar je gevoel bij de klachten die je ervaart. Je weet zelf het beste waar het vandaan komt. Ik ben dan tien jaar van mijn leven kwijt geraakt door die vervelende klachten, maar ik heb nog heel veel mooie jaren voor mij waarin ik eindelijk weer kan gaan leven. Ik wil dan ook iedereen deze behandeling aanraden, het maakt echt een verschil. Lennert bedankt voor je hulp, ga vooral door met deze behandelingen!

 

Marina

1 dec 2018 is onze zoon van 5 jaar van 13 treden naar beneden gevallen. We hoorden 2 klappen. Hij reageerde niet gelijk, had een flinke bloedneus en moest overgeven. Na 1 nachtje zh werd er een hersenschudding geconstateerd. Hij had nog wel last van hoofdpijn, zijn nek en was af en toe nog misselijk.

Vanuit het ziekenhuis werd ons geadviseerd om school, opgeleide van de klachten, op te bouwen.
Binnen 2 maanden zaten wij bij de HA. Zijn klachten werden alleen maar erger.
Hij was snel vermoeid, vertoonde wisselend gedrag en raakte overprikkeld door licht, geluid en een drukke omgeving.
We kregen te horen dat we geduld moesten hebben en rustiger aan moesten doen om de schooltijden op te bouwen.

Via de schoolarts zijn we in het medische circuit terecht gekomen.
Conclusie: Post commotioneel syndroom

We werden doorverwezen naar revalidatie centrum Rijndam. Daar heeft hij 2x een traject van 3 mnd gevolgd. Waar hij oa ergo, fysio, manueel therapie en begeleiding van psycholoog kreeg.
Wij hebben veel handvatten gekregen om met de klachten om te gaan.
Tot de zomervakantie ging onze zoon niet langer dan 1uur naar school en sliep bijna elke middag.
Het leek erop dat we moesten gaan accepteren dat onze zoon met de gevolgen van de val moest leren omgaan.

Via via hoorde wij van Lennert, we vonden het eerst wat wazig! Toch maar eens de site bezocht…
We hebben gelijk een afspraak gemaakt. Lennert zag dat zijn nek op 2 plekken niet goed stond.

Na de eerste behandeling zagen wij gelijk verschil. Onze zoon keek helder en fris uit zijn ogen, hij zat niet meer zo in elkaar gezakt en was alert. We gingen 1 week later op vakantie. Wij waren erg benieuwd!

Hij werd rustiger, we hoefde hem niet continue te corrigeren, hij hoefde niet geregeld zijn zonnebril en/of koptelefoon op, hij kon tv kijken of radio luisteren zonder dat hij daar druk of ontzettend moe van werd. Hij ging zelfs mee naar de supermarkt. Hij kon weer geconcentreerd fietsen zonder ergens tegen aan te rijden. Wij zijn zelfs met hem wezen zwemmen maar dat ging fout…
Hij was daarna zo moe! Hij ging er lopend heen en we hebben hem terug naar de auto moeten dragen. We dachten eerst dat het hem toch te veel was geworden! Wij hebben Lennert geappt in de vakantie. Dinsdag daarop zaten we weer bij hem.
De positie van zijn nek was weer deels terug geschoten, wij denken door de wildwater baan in het zwembad!

Na die tijd is het in een sneltrein vaart gegaan. Binnen 3 maanden, na de laatste behandeling, ging hij volledig naar school.
In het revalidatiecentrum keken ze er van op, het traject werd eerder gestopt dan gepland. Behalve de behandeling met de psycholoog, onze zoon was wel getraumatiseerd door de val.

Nu een jaar later, kunnen we zeggen dat we onze zoon weer terug hebben!
Hij moet wel voorzichtig zijn met zijn nek, het blijft een zwak plek maar dat ervaar je ook als je een verzwikte enkel hebt gehad!

Herken je de klachten die onze zoon had, schroom niet, maak een afspraak.
Je wilt nm niet dat je kind van 5 jaar, wat vol energie, levenslust en net op school zit, zoveel in moet leveren.
Er is bij onze zoon zelfs gesproken over speciaal onderwijs. We hadden een heel ander kind gekregen. Maar goed… als het nodig was, dan doe je dat voor je kind.
We zijn daarom ontzettend dankbaar dat Lennert op ons pad is gekomen, we zien dat echt als de leiding van God.

Bart

Ik kwam een maand of 4 geleden bij Lennert nadat ik in 1994 een heftige Whiplash had opgelopen. Nadat ik hierdoor mijn opleiding heb moeten beëindigen en mijn leven op de kop stond, heb ik mijn draai er op mijn manier aan gegeven. Echter..De vele pijnen en beperkingen en de typische symptomen van Whiplash bleven sudderen of in tijden van meer spanning oplopen tot standje out. Nadat ik de eerste keer bij Lennert kwam, was het eerste effect al binnen paar minuten merkbaar. Voor het eerst sinds 25 jaar kon in mijn hoofd achterover weer in de nek leggen! Ook had ik niet meer het gevoel dat ik voortdurend mijn hoofd met een gewicht van 20 kg met mijn mee moest torsen. Na de tweede keer, een paar weken geleden zijn er nog enkele kleine correcties geweest en nu is het langzamerhand weer de boel opbouwen! Dankzij Lennert en zijn therapie heb ik weer vertrouwen gekregen dat ik wel degelijk zonder pijn en zwaarte van de nek, de dagen weer door kan komen!
En is het niet meer dagen door komen maar dagen leven. Van overleven naar leven. Thx Lennert!

Sanne

Ik ben met onze zoon Tjeerd (3 jaar) bij Lennert geweest vanwege aanhoudende onrust. Hij is eind 2018 ernstig ziek geweest en tijdens een ziekenhuisopname geopereerd. Naderhand bleef zijn gedrag anders dan wij van hem gewend waren. Dit uitte zich in fladdergedrag, veel en dramatisch huilen en niet vrij bewegen. Ook sliep hij nog erg veel voor zijn leeftijd.

Na de behandeling zei hij direct: ‘Die meneer heeft mijn nek losgemaakt’ en ging hij voor het eerst douchen en naar bed zonder dramatisch gedrag.

De verandering die we zien is heel groot. Nog wel eens (gezonde) spanning, maar geen fladdergedrag meer. Het avondeten en naar bed gaan verlopen veel rustiger en hij is sindsdien enorm gegroeid in zijn lichamelijk kunnen (rennen, fietsen, springen). Voor mijn zoon, die normaal erg bang is voor ingrepen aan zijn lichaam, was deze rustige en korte behandeling goed te doen. Echt een aanrader!

 

Bartine

Via een tip van vrienden kwam ik bij Lennert terecht. Baadt het niet, dan schaadt het niet dacht ik.
Al meer dan 10 jaar last van erge rug- en nekpijn, door de hele medische mallemolen geweest, maar niets kunnen vinden. Leer er maar mee leven werd er gezegd. Nooit heeft er één arts naar mijn nek gekeken en gesproken over een whiplash. Ja, ik ben vaak genoeg van een paard gevallen. Maar dit vonden ze in het ziekenhuis niet een belangrijk gegeven. Lennert was de eerste die direct bij binnenkomst aangaf: jij hebt een whiplash, dat kan niet anders. Na de eerste behandeling voelde ik mij weer als “nieuw”, ik kon weer rechtop staan en alles was weer los. 2 behandelingen bij Lennert hebben meer gedaan dan al die jaren in het ziekenhuis met medicatie, trainingen en oefeningen. We zijn er nog niet (geduld, zegt Lennert dan.), maar wat ben ik Lennert dankbaar dat mijn pijn al met 75% vermindert is en ik weer vertrouwen heb in de toekomst!

 

Janita

Mijn zoontje van 4 weken huilde na de bevalling zodra hij in bed of box lag hij was ook gespannen. Na een behandeling bij Lennert sliep hij heerlijk en kon hij heel relaxed in de box liggen.
Ik raad het iedereen aan die loopt te tobben met een baby wat een uitkomst was deze behandeling. Mijn andere zoon van 6 jaar heeft ADHD en is ook geholpen door Lennert. Hij kan nu net iets meer handelen zoals verjaardagen, drukke plekken enz. Lennert behandelde hem op een zeer rustige manier legde alles zeer goed uit en had ontzettend veel geduld. Erg fijn deze behandeling is ook zeker een aanrader.

Petra

Ten einde raad 22 juni bij Lennert gekomen en wat ben ik blij !! 9 jaar geleden ben ik achterover van de trap gevallen, 1 na laatste trede met stofzuiger en voetbaltas in de hand. Mijn rechter middelvingerstond overdwars dus naar spoedeisende hulp. Aldaar e.e.a. rechtgezet en hand in gips i.v.m. breuk. Nacht observatie verder niks. Kwam uit gips na 8 weken, DYSTROFIE !!

Vanaf het moment van bovenstaande val, bleef ik vallen van trappen, struikelen en ontwikkelde allemaal rare allergieën, had geen concentratie en was ontzettend moe, mijn immuunsysteem was weg , ik had ALTIJD wat. Na in januari dit jaar weer een afstapje gemist te hebben, pijn in mijn bil/onderrug. Manuele therapie, fysiotherapie, osteopaat niks hielp. 

Door personeelslid op Lennert geattendeerd, ik zat er echt helemaal door. Hij constateerde een whiplash en torsie, artsen en ziekenhuis nooit naar mijn nek gekeken? Na de 1e behandeling me rustig gehouden, Vibracell genomen en…………. Ik ben er weer ☺, zo ontzettend blij. Kan de wereld weer aan, niet meer vallen/struikelen, niet moe, en weer to the point.

We zijn er nog niet helemaal , want mijn nek wil na 9 jaar terug in zijn oude positie waardoor ik nog wat last heb zo nu en dan van spierpijn in mijn rechterschouder en bovenarm maar heb alle vertrouwen dat Lennert het gaat fixen.

Ook mijn man heb ik naar Lennert laten gaan, had heel vaak migraine en ….. ook hij al na 1 behandeling geen migraine meer gehad en meer lucht tijdens het fietsen op zijn racefiets. Het wordt nog niet vergoed door de zorgverzekering, maar ik zou zeggen DOEN !! Al die foto’s en onderzoeken ziekenhuis hebben mij in 9 jaar veel meer gekost en niets opgeleverd.

Lennert bedankt !!!!

 

 

Ria

Sinds een jaar of 20 geleden al een raar iets dat ik in ene oor doof werd aan de linkerkant door een griep.

In 2007 Auto-ongeluk Whiplash aan overgehouden. In 2016 begonnen de draaiingen maar de neuroloog kon niks vinden.

In september 2017 een licht auto-ongeluk door een draaiduizeling. Vanaf toen allerlei onderzoeken, onderzocht door 13 neurologen, geriater, cardioloog, oogarts, KNO-arts noem het maar op. Ik riep maar het komt uit m’n, nek nou volgens al die artsen kon dat niet. In Oktober 2018 totale wegraking en met de fiets gevallenen met de AMBU naar ziekenhuis, zou een scan van m’n nek gemaakt worden maar weer niet he. Later ben ik op advies van een fysio Naar Düsseldorf geweest om daar zelf een MRI-scan te laten maken, die wilden gelijk opereren. Er zat dus onder de atlas een wervel scheef die waarschijnlijk mijn bloedtoevoer naar het hoofd knelde! En 2 wervels verschoven. Nu, 2020 het gehele evenwichtsorgaan werkt niet meer

Toen Toeval?? Folder in m’n handen gedrukt gekregen, over Collum behandeling. En zoals dat meestal gaat, kom je nog meer mensen tegen die dezelfde therapie hadden gehad aan de andere kant van het land. Nou ik had toch al geen leven meer dus, proberen maar…

Wat een openbaring nog maar 4 duizeltjes gehad heel kort. Dit heeft mij en misschien nog vele mensen een hoop leed kunnen besparen!

Jo

Een zeer tevreden cliënt.

– Voor de behandeling: Nek en achterhoofdpijn klachten, verergerd door een val,

naar duizelig licht gevoel in het hoofd, krakend geluid in het oor, tintelende hand en voet. Door deze klachten heel onzeker buitenshuis.

– De behandeling: Lennert legt de behandeling goed uit. Voor mij was het wel een heftige gewaarwording.

– Na de behandeling:

Ik voelde me anders, de week erna protesteerde mijn lichaam, tegen de nieuwe stand, best wel spierpijn.

Maaaar… het nare gevoel in mijn hoofd was helemaal weg alsook het krakende geluid in het oor.

Het ging steeds beter.

Na 6 weken een 2e behandeling gehad. Het resultaat is ongelooflijk, ik ben iedere dag blij dat ik deze behandeling aangegaan ben. Lennart nogmaals dank!!!

Barbara

Na een tip van mijn schoonzus heb ik een afspraak bij Lennert gemaakt.

Ik bleek een whiplash en een torsie te hebben. Ws door een duik tegen de bodem van een zwembad in mijn tienerjaren. Ik ben nu 40. De klachten stapelde zich op. Aan het eind was het ontzettend moeilijk. Ik had altijd erge rugpijn, last van mijn nek, veel hoofdpijn. In de loop der jaren van alles geprobeerd. Manuele therapie, dry- needling, fysio-fitness en meer. Dat gaf dan verlichting. Maar uiteindelijk leek niets meer echt te helpen. Door de pijn sliep ik slecht. Daardoor raakte ik uitgeput en had last van duizeligheid. Ik ben graag actief. Maar ik kon steeds minder. Ik kon ook nauwelijks meer zitten. Wat mij erg belemmerde.

Meteen na de 1e behandeling was de rugpijn weg en kon ik met gemak weer uren zitten. Ik ben daar ontzettend dankbaar voor!! Ik kan ALLES weer. Waar ik vroeger over na moest denken, of wat gewoon echt niet lukte…nu gaat het prima. Ook merkte ik dat ik geen hoofdpijn meer heb. En kan ik prikkels beter verdragen, bijvoorbeeld van zonlicht of als iemand fluit. Daar kreeg ik vaak ook hoofdpijn van. Het voelt bevrijdend dat mijn spieren niet meer altijd strak gespannen staan, het gevoel van trekkende staalkabels aan mijn nek is weg. Heerlijk!

Na een aantal weken maakte ik een flinke onhandige val. Toen voelde ik dat het niet goed zat. Dat klopte. Lennert heeft mij weer behandeld. Alles weer ok. Bij de nacontrole na een week of 8 moest nog een kleine correctie gedaan worden, verder was alles goed. Ook mijn 2 dochters hadden een whiplash. Hun schouders en nek stonden naar voren. Die heeft Lennert ook rechtgezet. Waarbij hij ook laat voelen een betrokken behandelaar te zijn. Goede begeleiding, ook als het even pijnlijk kan zijn. En het gaat goed met ze.

Er lopen zo veel mensen rond die niet weten dat ze een whiplash hebben. Ik wil graag zeggen: twijfel je…maak een afspraak…

Mijn leven is zo veranderd. Ik ben zo ontzettend dankbaar!

 

 

Ria

Ik had een klapvoet en overal geweest in een paar ziekenhuizen en ik had ook een hernia en wilde opereren, niet gedaan.

Toen heb ik collumbehandeling gedaan ben 2 keer geweest nu kan ik weer zonder brace lopen ik vind het een prima behandeling.

Anneke

Mijn man en ik zijn door mond op mond reclame bij Lennert Schippers terecht gekomen mijn man liep al jaren rond met allerlei klachten na jaren geleden een ongeluk met de vrachtwagen te hebben gehad en na ziekenhuis onderzoek werd er niets gevonden nu, na twee behandelingen, is hij van zijn klachten zo goed als af. Ook bij mij werd een whiplash geconstateerd en ook ik ben na twee behandelingen zo goed als klachten vrij.

 

Janny

Hoofdpijn, hoofdpijn en nog eens hoofdpijn. Ik ging er mee naar bed, werd er wakker van en stond er mee op.
Na advies van een collega bij Lennert terecht gekomen. Ik had er eerlijk gezegd niet heel veel vertrouwen erin.
Toen ik de eerste keer kwam kreeg ik te horen dat mijn whiplash van jaren geleden nog steeds aanwezig was. Lennert begon met zijn behandeling, na zijn behandeling kon ik ineens mijn nek draaien wat ik eigenlijk ook niet meer kon. In plaats van mij om te draaien kan ik nu weer over mijn schouder kijken. Tot mijn verbazing had ik ook geen hoofdpijn meer. Paracetamol hoef ik niet meer in te nemen. Wanneer ik nu omhoog kijk word ik ook niet meer duizelig. Niet te geloven!
Ik raad de behandeling dan ook zeker aan!

 

Anouk

Vanaf mijn geboorte heb ik klem gezeten met mijn rechter arm. Ik heb daardoor een zenuw beschadigd in mijn arm. Heel lang heb ik therapie gehad om te kijken/proberen hoeveel ik uit mijn arm kon krijgen. Daarna kwamen we erachter dat mijn rug scheef stond en ze hebben die recht gezet, maar later had ik weer hetzelfde.
Door mijn moeder zijn we bij Lennert Schippers terecht gekomen en heeft mij heel goed geholpen. Na 2 behandelingen ben ik nu veel minder snel moe en heb geen last meer van mijn rug en nek. Ik ben hem echt heel erg dankbaar voor wat hij bij mij gedaan heeft en wat hij bij anderen allemaal gedaan heeft en doet!

 

Theo

Ik ben via mijn schoondochter bij Lennert terecht gekomen met al mijn kwaaltjes. Ik heb een zware nek operatie achter de rug, 2 versleten tussen wervelschijven vervangen en 2 nek hernia’s verwijderd. Aanvallen van aangezichtspijn , hoofdpijn, pijn in de nek en altijd koud gevoel in mijn lichaam. Last van duizelingen dronkenmans loopje en snel vermoeid. Dit is nu allemaal weg snap het soms nog niet.

Dit is echt een aanrader, ik heb 2 behandelingen gehad en alles gaat nu voorspoedig. Ik hoop dat in de loop van de tijd het alleen maar beter wordt na al die jaren. Dus als ik het mag aanbevelen zou ik een afspraak maken, even een email sturen met je problemen en het komt goed als hij je niet kan helpen zegt hij het ook eerlijk tegen je .

 

 

Annelies
Toen ik 22 jaar was kreeg ik voor de tweede keer een auto-ongeluk.
Wij stonden stil voor een verkeerslicht toen een ander automobilist niet oplette en met 70 km per uur bij ons in de kofferbak belande.
Auto was total loss. Direct had ik last van mijn nek. De ambulance heeft gevoeld aan mijn wervels en zei dat is de klap waarschijnlijk je spieren.
’s avonds kreeg ik erg last van mijn nek, rug en schouders.
Ik had dagelijks hoofdpijn en sliep slecht door het niet lekker kunnen liggen.
Na die drie maanden ben ik 3 jaar lang elke maandag naar de Fysio geweest en als het echt ondragelijk was kon ik soms nog een keer extra komen. Het laatste halfjaar werd mijn rug gekraakt en de laatste twee behandelingen mijn nek helaas niet met het gewenste resultaat. De zorgverzekering kreeg vragen en toen dus voor vergoeding smartengeld gekregen, maar nog altijd pijn, maar dat geld dat lost mijn dagelijkse ongemakken niet op.
Ik werd steeds onrustiger vaak verdrietig en altijd pijn aan nek en vaak aan rug.
Na die drie jaar ging ik verhuizen. En hoorde in mijn woonplek van een vriendin van Lennert. Ik dacht baat het niet dan schaadt het niet maar deze pijn wil ik vanaf dan grijp je alles aan om te proberen of het helpt. Afspraak gemaakt en geweest voor de behandeling.
Toen de behandeling bezig was voelde ik ineens mijn hoofd en gezicht warm worden net of er weer genoeg bloed kon gaan stromen. Ik stapte na de behandeling naar buiten en voelde meteen resultaat ik miste de zware zak aardappel om mijn nek gevoel!
Wat een bevrijding! 6 weken later voelde ik niets meer van mijn rug, nek en hoofdpijn.
 
Na een tijdje langs geweest voor tweede sessie was niet nodig mijn nek stond weer recht had geen last en pijn meer. Was prima opgelost!
2 jaar later werd mijn ondergebit getrokken. Waarschijnlijk is dat iets te hard gegaan want een week later had ik mijn klachten weer terug.
Contact gelegd met Lennert en die wilde me graag weer ervan afhelpen. Nog een keer bij hem geweest en weer moet een top resultaat!
Nog altijd ben ik dankbaar voor deze behandeling het heeft weer levensvreugde gegeven. Ik heb niet dagelijks meer hoofdpijn ik voel me goed ben sinds de collumbehandeling ook gestopt met roken. De behoefte van roken was na de behandeling weg heel bijzonder ook.
Een aanrader voor iedereen deze behandeling!

 

Jolanda

Ik ging op aanbeveling van een vrijwilligster op mijn werk met behoorlijk veel scepsis… maar na 1 behandeling geen slapeloze nachten en hoofdpijn meer! Na 5 weken enorme lage rugpijn, stijf gevoel en een slapende linker arm.. na 6 weken de tweede behandeling gehad en nu enorme spierpijn, mijn kinderen merkten op dat het botje in mijn nek weg is… en dat klopt want ik kan maximaal met mijn hoofd naar achter, dat is zeker 10 jaar geleden! Ik ben enorm geholpen met deze therapie en ben nog aan de beterende hand… dus… baat het niet, dan schaad het niet…

Floortje 

Ik ben Floortje Minheere en ben 17 jaar oud.
Na een ongeluk met een kart 1,5 jaar geleden enorme pijn gehad in mijn nek en hoofd, de pijn verergerde zich met de loop van de tijd.
Uiteindelijk uitval in m’n benen en weinig kracht hebben, niks meer kunnen doen, mijn baantjes af moeten zeggen en weinig meer naar school kunnen doordat het fietsen niet meer ging.
Na bijna een intern revalidatie traject aan te gaan van 3 maanden in het revalidatie centrum Rijndam om met de pijn om te leren gaan kregen we eerst de tip om langs Lennert schippers te gaan. Ik met weinig moed er naar toe maar na 2 behandelingen helemaal genezen! Ik kan alles weer! Kan weer fietsen en heb mijn baantjes weer opgepakt, ga nu 5 keer in de week naar de sportschool en mijn leven heb ik weer terug
Enorm bedankt Lennert voor dit nieuwe leven, ik zie mijn toekomst eindelijk weer goed en gezond voor me !

Cobie

Na een val van de fiets en heel veel behandelingen bij de chiropractor te hebben gehad en eigenlijk geen vooruitgang boekte ben ik terecht gekomen bij Lennert mijn rechter arm kon nog omhoog in een hoek van 90 graden. Na de eerste behandeling ging het al beter en werd de pijn minder nu 8 weken later, na de 2 de behandeling gaat mijn arm weer lood recht omhoog en geen erge pijn meer. Ook mijn nek heeft door de val een behoorlijke klap gehad hoofdpijn / migraine is gewoon weg!
Lennert ik wens je heel veel zegen toe in je verdere loopbaan als colllumbehandelaar.

Arja

Jaren heb ik met pijn in mijn schouder gelopen en zou geopereerd moeten worden aan mijn schouder. De orthopeed zou mijn pijn “verhelpen” door 8 mm van mijn sleutelbeen af te halen. Dan zou de slijtage die in mijn schouderkop zit niet meer langs het sleutelbeen gaan en zou ik minder pijn hebben.

Tot mijn buurvrouw kwam en zei dat ik een afspraak moest maken met Lennert. Dat heb ik dezelfde dag nog gedaan en kon ‘s-avonds nog terecht, toen hij hoorden dat ik geopereerd moest worden.

Binnen vijf minuten zag Lennert dat ik een whiplash had, dat zou een hoop van mijn klachten veroorzaken. Lennert heeft mij behandeld en ik liep direct een stuk rechter. Ook de bult die ik in mijn nek had was zo goed als weg, die Lennert heeft weggewerkt door de behandeling. Een paar weken heb ik last gehad van de behandeling en was ik beurs maar uiteindelijk heeft het vruchten afgeworpen. De operatie heb ik voorlopig uitgesteld! Dit heb ik te danken aan de collum behandeling en hoop dat ik de operatie definitief kan afzeggen.

Marieke
Onlangs heb ik een behandeling gehad voor rug en nekklachten. De wervels zijn weer teruggezet in de oorspronkelijke positie en sinds die tijd heb ik geen onverklaarbare nekklachten meer. Ook mijn hoofdpijn is minder en mijn rug was een stuk soepeler. Na 2 behandelingen was ik klaar.

 

 

Marjolein

Na 11 jaar met een whiplash rondgelopen te hebben, ben ik terecht gekomen bij Lennert.
In 2008 heb ik een heftig ongeluk gehad. Sindsdien had ik altijd hoofdpijn en vreselijke nekpijn. Ik liep toen bij een osteopaat, fysiotherapeut en een chiropractor. De klachten werden erger of kwamen na een paar dagen weer terug. Het straalde uit naar m’n rug en armen. Zo erg dat zelfs haren doen lastig was. Daarnaast heb ik altijd heel erg last van mijn darmen. Ik kon steeds meer niet verdragen, waardoor ik allerlei producten moest vermijden en steeds minder kon eten.

Via een nichtje van Lennert ben ik bij Lennert terecht gekomen waar ik ontzettend blij mee ben!
Hij heeft mij behandeld. Na de eerste behandeling merkte ik gelijk resultaat. De “zak aardappels” die altijd op m’n nek/rug drukte, was ineens weg! Ik stond ineens weer recht! Het voelde zo gek. Ik was bang dat het met een paar dagen weg zou zijn, maar dat was niet zo! Ook voelde ik gelijk na de behandeling m’n darmen werken. Langzaamaan ben ik weer bepaald voedsel aan het uitproberen, tot nu toe heb ik nog geen reactie gehad! Door zo’n behandeling kunnen eventuele intoleranties ook weggaan!
Na 6 weken terug voor de tweede behandeling geweest en het zag er nog keurig uit! Ik hoef nu niet meer terug te komen. Ik ben er ontzettend dankbaar voor! Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar loop je met klachten: ga naar Lennert toe! Hij verhelpt een whiplash e.d. Een fijn persoon om door geholpen te worden!

 

Robert

Ik mag uit ervaring spreken dat het werkelijk helpt! Daarbij is Lennert Schippers kundig en eerlijk en werkt hij doelgericht, namelijk de persoon echt helpen! Ik liep met een hernia en uitstralingspijn in mijn been naar binnen, ben na de 1e behandeling zonder uitstralingspijn weggelopen!! Nu net een 2e behandeling gehad, alleen maar verbetering en hoef in principe niet meer terug! Hartelijk dank voor het inzetten van je kennis en gave, ik hoop dat je voor velen wat kunt betekenen!!!!!

Liesbeth

Om heel eerlijk te zijn: het was niet veel meer dan de moed der wanhoop die mij bij Lennert bracht.

Als al een aantal jaren lopen en staan veel rugpijn oplevert, je al van alles geprobeerd hebt op het gebied van therapeuten en daarmee klem loopt, durf je haast niet meer te geloven dat je er echt van af kunt komen. Maar het is gebeurd! Ik kan weer kilometers wandelen zonder die nare pijn in mijn rug, gewoon een poos staan zonder problemen en voor het eerst sinds járen mijn rug rechten! En dat met een behandeling die voor mij totaal niet naar of pijnlijk was.

Een tweede behandeling na 6 weken was wel nodig, maar dat leverde alleen maar beter resultaat op.

Ik kan alleen maar zeggen: God dank voor Lennert en zijn collumbehandeling!

 

Remco

Als kind ben ik regelmatig bij fysiotherapeuten geweest. Rugklachten stammen vanaf mijn 7e jaar ongeveer.
In de pubertijd cesartherapie gevolgd. Helaas allemaal met een resultaat wat niet toereikend was.

Na een behandeling ging het een dag of 2 goed, maar daarna kwamen de klachten terug. Naast de klachten begon ik ook krom te lopen. hangende schouders en een ronde rug.

Na veel behandelingen op mijn 28e naar de chiropractor gegaan. Na 10 behandelingen wist ik het zeker. 1 behandeling betekend dat het 1 week maximaal goed gaat, maar ik loop nog steeds krom.

Toen hoorde ik het verhaal van Joke, (zie andere recensie op deze site) ik ken haar persoonlijk en ze vertelde mij het hele verhaal. Op haar aanraden gegaan.

De behandeling zelf was ik wel wat sceptisch over… jaja, het werkt overal voor zekers, het zal vast niet zo fantastisch zijn. Ik had last van mijn rug voor Lennert mij ging behandelen. Dat heb ik Lennert niet gezegd. Na ongeveer een half uur met een trilapparaatje op mijn rug te hebben gewerkt, voelde ik de pijn verdwijnen. Ja, het werkt (voor nu). De behandeling werd netjes afgewerkt en met een uurtje stond ik weer….. jaja, RECHTop. Zeker 20 jaar heb ik krom gelopen. Nu sta ik recht.

6 weken later wilde Lennert mij weer terug zien. Gelukkig zat alles nog goed en hoefde hij niet verder te behandelen.

Inmiddels ben ik een half jaar verder. Hoe sceptisch ik erin ging, hoe enthousiaster ik nu ga praten. Een half jaar loop ik nu rechtop zonder rugklachten.

Woorden zegen vaak zo weinig, ik hoop met dit stukje tekst dat je het zelf ga ervaren. Proberen kan geen kwaad dacht ik…. nu weet ik het zeker! Het werkt echt!!

 

Jeanet

Hoe zijn wij bij Lennert gekomen? nou via fb van Lennert zijn vrouw.

Ik heb al jaren nekklachten elk jaar ging wel een keer naar een fysiotherapeut maar dat hielp vaak net een dag, dus ik was er wel een beetje klaar mee. Dus een afspraak gemaakt en er naar toe.

Na wat vragen over waar ik last van had ging Lennert met mijn nek aan de gang en terwijl hij dit deed stelde hij vragen en ik kon die de meeste keren voor mijn zoon beantwoorden dus na afloop vroeg ik aan Lennert denk je dat je wat voor mijn zoon kan doen. Lennert vroeg om een foto en daaraan kon hij zien dat het waarschijnlijk nodig was. een week later kon ik al terecht.

Onze zoon heeft een zware en moeilijk tijd achter de rug kon nog maar nauwelijks met prikkels omgaan. Zelfs op school ging het achteruit dat hij maar halve dag naar school kon gaan om het vol te houden. Hij slikte hier voor medicijnen en in januari was er wat bij gekomen om meer rust in het hoofd te creëren.

Toen wij bij Lennert binnen kwamen zei Lennert al gelijk hier kan ik wel iets mee. Er zit een whiplash in en ….. na wat vragen stellen ging Lennert aan de slag met onze zoon.

We moesten rekening houden dat onze zoon zou gaan veranderen. Nou ik dacht zelf echt wel even zo iets van dat moet ik nog maar eens zien. En dat de medicijnen misschien wel konden minderen nou echt ik durfde er alleen maar van te dromen.

Na een paar dagen:

Na anderhalve dag was onze zoon zijn medicijnen vergeten in te nemen op school maar ik had dit niet door omdat ik niks merkte aan hem. Hij kon eigenlijk niet buiten zijn medicijnen om. Ook was buiten spelen met andere kinderen iets wat al helemaal niet meer ging maar deze bewuste dag was die de hele dag buiten met vriendjes aan het spelen en toen hij thuis kwam ik merkte niks aan hem hij werd niet boos of iets, gaf ook niet aan druk te zijn in zijn hoofd nou echt ik kon het niet geloven.

Wat ook opviel die week was dat hij in eens meer is gaan eten hij at ander halve pizza op in zijn eentje.

Na een paar weken:

Op school vielen de veranderingen ook echt op het ging langzaam maar het kwam wel. Het is nu echt een ander kind kijkt open de wereld in komt meer voor zich zelf op dit deed hij totaal niet. Hij geeft zijn grenzen aan.

Na een paar maanden:

De positieve lijn zet zich steeds voort. Met onze zoon gaat het nu zó goed dat hij ontslagen is bij de zorgboerderij!

Niels

Hallo ik ben Niels 13 jaar en ik heb last van ADHD, en ben ook onder behandeling van Lennert geholpen het was eigenlijk heel simpel en dee geen pijn. ik zou zeker als ik weer last heb terug komen en raad andere ook aan om een afspraak te maken. ik ben 2x geweest maar hoef niet meer terug te komen. ik moet alleen nog op mijn houding letten en dat ik ff me rustig hou.

gr. niels

 

Piet

Na jaren pijn in mijn knieën en vijf operaties aan mijn knieën, kwam ik bij Lennert terecht. Eigenlijk omdat ik daar was voor mijn vrouw. Maar Lennert hoorde het verhaal van altijd pijn, niet op knieën kunnen zitten en allerlei problemen door het probleem met mijn knieën en dacht mij te kunnen helpen. Ik was behoorlijk sceptisch, maar omdat ik verbetering zag die in een half uur tijd bij mijn vrouw Cora,( met nek- en lage rugpijn) plaats vond, nam ik de beslissing om me te laten behandelen.

Na de behandeling moesten we eerst een poosje lopen voor we in de auto stapten. Ik merkte gelijk het verschil al, maar in de weken die volgden, werd het steeds beter en had ik geen pijn meer.

Helaas gleed ik een dag voor de tweede behandeling uit met de fiets door gladheid en kwam op mijn knie terecht. Ik vertelde dit wel aan Lennert, maar pas toen de behandeling klaar was. Toen bleek dat ik eigenlijk een week had moeten wachten na de val, maar toch was er weer een enorme verbetering.

Door de val moest ik nog een behandeling ondergaan. Maar nu heb ik bijna nooit pijn meer in mijn knieën, ik ben erg blij dat ik mij door Lennert heb laten behandelen. En ook mijn vrouw Cora heeft geen zere nek en bijna nooit lage rugpijn meer.

Ellen

“Veertig jaar geleden heb ik een auto-ongeluk gehad.

Daarna had ik veel last van hoofdpijn omdat mijn nek verkrampte. In de loop der jaren kwam ik erachter dat, als ik mijn nek bedekte, er minder last van had. De laatste jaren kon ik zelfs geen spleetje tussen shirt en sjaal verdragen en naaide dat dan regelmatig aan elkaar.

Lennert Schippers is mijn buurman en zo’n tweeënhalf jaar lang heb ik hun verhalen aangehoord wat een man in België had kunnen doen met de klachten bij zijn moeder en bij zijn gezin. Én de veranderingen met eigen ogen gezien.

Totdat hij tegen mij zei dat hij zelf die studie ging volgen. Aan het eind van de studie vroeg hij mij mee naar België om als proefkonijn te fungeren met een supervisor erbij.

Na een grondig onderzoek, bleek ik, wat ik zelf ook al had bedacht, een lichte whiplash te hebben. De atlas is toen rechtgezet met behulp van vibratie. Ik heb het niet als zeer pijnlijk ervaren. Daarna voelde ik een soort van opgelucht. Ik stond ook gelijk recht. Daarna een wandeling gemaakt met onbedekte hals. Nergens last van. Heel bijzonder.

De dagen erna kreeg ik spierpijn en verschrikkelijke dorst, maar gingen ook mijn emoties met me aan de haal. Logisch, want je zenuwbaan komt ook meer vrij te liggen. Ik had ook nog een onverwachte, fijne bijwerking. Ik bemerkte de tijd erna dat ik een betere gezichtsdoorbloeding had, wat een gezondere huid oplevert.

Na 6 weken was er de nacontrole. Ik voelde ook wel dat dat nodig was, want ik voelde inmiddels een blokkade wanneer ik mijn nek naar rechts draaide. De spieren op mijn schouders werden, weer m.b.v. vibratie, meer naar voren gelegd, wat erg pijnlijk was. ’s Avonds verschrikkelijke spierpijn, de volgende dag was het gelukkig al bijna helemaal weg.

Nu, bijna 2 maanden later, gaat het prima en kán ik zelfs niet meer krom lopen, wat ik vaak automatisch deed vanwege de stand van de spieren.

Ik raad inmiddels iedereen met hoofdpijn, nek of rugklachten aan, om zich in ieder geval eens te laten onderzoeken of de klachten misschien wel van een verkeerde wervelstand komen.”

 

Irene

“Ik ben bij Lennert Schippers geweest voor een Collum Behandeling.

Had sinds acht jaar pijn, na gevolgen van kanker, pijn in mijn linker arm. Kon mijn arm niet meer omhoog krijgen, na veel pijn-bestrijding en pijn behandelingen. en operatie’s Ben ik bij Lennert Schippers terecht gekomen. “De Collum Behandeling” heeft hij bij mij gedaan. En ik kan vertellen dat na de eerste behandeling ik mijn arm weer omhoog kan krijgen zonder pijn. En hoe het lichaam in mekaar zit blijkt ook uit dat ik na jaren van verschillende dingen gebruikt te hebben voor stoelgang ik ook nu kan zeggen dat ik een geweldige stoelgang heb. Wat ben ik blij dat ik de stap gezet heb.

Als er twijfels zijn over de behandeling. Kijk op de site www.collumbehandeling.nl en neem de stap.”

 

Leanne

“Onze zoon is in september geboren en was een heerlijk mannetje. Hij dronk met borstvoeding alleen heel onrustig als hij op zijn linkerzijde lag. Ook had hij altijd zijn handjes als stevige vuistjes samengeknepen. Verder weinig klachten, sliep goed, huilde zelden. Nadat ik hem op mijn arm had en hij onverwachts zich naar achteren liet vallen, maakte hij een vreemde draai met zijn nek, omdat ik hem laat pas tegen kon houden. Daarna keek hij elke keer heel kort naar links en op een ochtend kon hij zijn hoofdje niet links krijgen na een nacht slapen. Eenmaal op, trok het weer bij. Ter controle heeft Lennert gekeken en hem behandeld. Onze zoon was zo relaxed tijdens de behandeling en zijn handjes waren heerlijk ontspannen open al tijdens de behandeling. Daarna keek hij weer helemaal naar links en sinds de behandeling drinkt hij heel rustig. Ook gaat hij nu bewust dingen pakken. Zo mooi om te zien hoe die behandeling zelfs bij baby’s zoveel rust geeft en effectief is!”

 

Ellen

“Onze dochter is 10 maanden en heeft vanaf de geboorte verschrikkelijk veel gehuild!

We hebben van alles geprobeerd; manuele therapie/ fysiotherapie/ voedingswijzigingen ETC.! Niets maar dan ook niets heeft ons geholpen.

Toen ik van Lennert zijn vrouw over de behandeling hoorde was ik septisch en dacht dat ook dit bij ons meisje niet zou helpen… Tot op een avond bij mij echt de stoppen doorsloegen, wij (en ons hele gezin) werden echt dol van het gehuil.

Er moest iets gebeuren..!!

Dezelfde avond heb ik een afspraak gemaakt, en kon gelukkig heel snel terecht. Lennert zag gelijk dat het niet klopte. Haar nek(wervel) heeft waarschijnlijk vanaf de geboorte al niet goed gezeten.

Vanaf het moment van de behandeling kregen we een volslagen ander kind. Ze was blij en huilde niet!!!! De dag na de behandeling ging ze langs de tafel lopen en uit zichzelf zitten… We kennen ons kind niet meer terug! Na al die maanden huilen is bij ons de rust weer in het gezin gekomen! Maar wat het belangrijkste is ze zit fantastisch in haar vel!

……. Het klinkt echt te mooi om waar te zijn … maar is dit geval eerlijk waar!!!”

 

 

Joke

In 1998 kreeg ik RSI, waardoor ik geen fijne motoriek aan beide handen meer had en ook verminderd gevoel. Daarna kreeg ik in 2002 als fietser een ongeluk met een vuilniswagen, waardoor mijn rechterarm ernstig beschadigd raakte. Sindsdien had ik altijd pijn, ging wekelijks naar therapie en heb talloze pijnbestrijdingsbehandelingen in het ziekenhuis ondergaan. Ik sliep op een speciaal voor mij gemaakt kussen, had een aangepaste werkplek en auto.

Tot ik in 2016 tijdens onze vakantie Guido Loozen ontmoette. Hij bood aan mij te behandelen. De behandeling met het apparaat was wel pijnlijk, maar ik merkte meteen dat het hielp. Die eerste nacht sliep ik voor het eerst in 14 jaar zonder pijn! Na de vakantie ben ik nog één keer naar therapie geweest: om afscheid te nemen. Ik ben nu al ruim 2 jaar pijnvrij en kan mijn werk op een normale wijze doen. Ook kan ik mijn hobbies (haken, breien, naaien) weer doen!

Ik ben Guido Loozen heel dankbaar dat hij mij wilde behandelen en heb inmiddels al vele mensen die maar voorttobden met hun gezondheid naar hem verwezen. Ik ben ook heel blij dat deze methode nu in Nederland wordt toegepast, zodat nog meer mensen hierdoor kunnen opknappen.

Stefan

Mijzelf laten behandelen bij Lennert omdat ik last van klachten mbt hand-oog coördinatie en duizelingen. Een dag of 3 na de behandeling waren de klachten verdwenen, ook de nek en rugklachten. Aanrader!

Kristien

“Sinds de geboorte van onze tweeling zat ik verveeld met problemen aan mijn nek. Ik ben sindsdien wel 100 keer langs geweest bij een chiropractor om mijn nek te behandelen en heb zeker 10 keer van hoofdkussen veranderd. Vorig jaar in november kreeg ik op mijn werk een folder toegestuurd over de Collum Behandeling. Ik besloot om meteen een afspraak te maken. Volgens de specialiste stond mijn hoofd verkeerd en kon ik mijn hoofd onvoldoende draaien. Na twee behandelingen voelde ik al een ongelofelijk verschil. Mijn nek deed veel minder pijn en is nu ook bewegelijker dan voordien. Ik kan mij nu ook mooi recht houden, iets wat mij vroeger niet lukte. De hoofdpijn en duizeligheid waar ik vaak last van had zijn intussen ook verdwenen. Tot op vandaag ondervind ik nog elke dag verbetering sinds ik met de behandeling begon.”